BF100A

Vraag: Hoe kan ik meer te weten komen over de constructie van mijn buitenboordmotor?

A: Lees uw werkplaatshandboek. Werkplaatshandboeken kunnen worden aangeschaft via uw lokale Honda Power Products-dealer of uw lokale Honda Outboard Engine-dealer.
Ga naar onze Honda Marine-dealerzoekfunctie.

Vraag: Hoe kom ik aan een werkplaatshandboek of onderdelenlijst voor mijn Honda-buitenboordmotor?

A: Werkplaatshandboeken of onderdelenlijsten kunnen worden aangeschaft via uw lokale Honda Power Products-dealer of uw lokale Honda Outboard Engine-dealer.

Vraag: Welk type motorolie wordt aangeraden voor gebruik in mijn Honda-buitenboordmotor?

A: We raden SAE 10W-30 motorolie aan, gelijkwaardig aan API-serviceklasse SG, SH of SJ.

Vraag: Waar kan ik mijn buitenboordmotor laten onderhouden?

A: Ga naar "Dealer zoeken".
Ga naar onze Honda Marine-dealerzoekfunctie.

Vraag: Kan ik mijn buitenboordmotor zowel in zout als zoet water gebruiken?

A: JA. Honda-buitenboordmotoren kunnen zowel in zout als zoet water worden gebruikt (meren, plassen en rivieren). U hoeft geen enkel onderdeel te vervangen voor het gebruik op andere locaties.

Vraag: Ik wil graag de spiegelhoogte weten.

A: Lees uw gebruikershandleiding.
Klik hier voor de gebruikershandleidingen.

Vraag: De aftapbout voor motorolie zit te vast en krijg ik niet los. Is de aftapbout speciaal behandeld om losraken te voorkomen?

A: Nee, deze is niet speciaal behandeld. Gebruik geen overmatige kracht om de aftapbout los te maken, anders kunnen er onderdelen beschadigd raken of onverwacht letsel ontstaan. We raden u aan uw lokale werkplaats te raadplegen.

Vraag: Ik wil de schroef vervangen. De splitpen en kroonmoer kon ik er makkelijk afhalen, maar ik kan de schroef niet verwijderen. Volgens de gebruikershandleiding hoeft u alleen maar te trekken om deze te verwijderen. Is mijn schroef defect?

A: De schroef is ontworpen om er makkelijk af te kunnen trekken na verwijdering van de splitpen en kroonmoer. Als de schroef niet kan worden verwijderd, kan deze klem zijn komen te zitten aan de schroefas door zout of corrosie. Probeer de schroef er niet af te trekken met overmatige kracht. We raden u aan uw lokale werkplaats te raadplegen.
Als u wilt voorkomen dat de schroef vastkleeft of corrodeert, is het aan te raden de schroef periodiek te verwijderen, schoon te maken en de schroefas te smeren.
Zorg ervoor dat u smeermiddel van Marine-kwaliteit gebruikt op de schroefas.

Vraag: Ik ben mijn gebruikershandleiding kwijt. Waar kan ik een nieuw exemplaar krijgen?

A: Gebruikershandleidingen kunnen op onze website worden gedownload. Zoek hier een gebruikershandleiding. De handleiding hebben een PDF-indeling.
Als u afgedrukte gebruikershandleidingen wilt, neem dan contact op met uw lokale Honda Power Products-dealer of uw lokale Honda Outboard Engine-dealer.

Vraag: Welk type accu (volt en ampère) moet ik gebruiken? Kan ik een auto-accu gebruiken?

A: U vindt de informatie over de te gebruiken typen accu’s in uw Gebruikershandleiding.
Ja, u kunt een auto-accu gebruiken.
Wanneer er twee of meer buitenboordmotoren op een boot worden gemonteerd, zorg er dan voor dat er voor elke buitenboordmotor een accu wordt geplaatst.

Vraag: Ik gebruik mijn buitenboordmotor slechts zelden. De motor functioneert niet normaal als deze een langere periode niet is gebruikt. Kan ik deze zelf inspecteren?

A: In dit geval kan de brandstof te oud zijn.
Brandstof kan plotseling verslechteren. Tap de brandstof af van uw buitenboordmotor als deze gedurende minimaal 30 dagen niet wordt gebruikt. Het gebruik van oude brandstof kan motorstoringen veroorzaken.
Voordat u de buitenboordmotor laat repareren, controleert u eerst uw motor met behulp van de volgende Probleemoplossingsinformatie. Neem, als het probleem aanhoudt, contact op met uw lokale werkplaats.

Vraag: Ik wil vervangingsonderdelen bestellen voor mijn buitenboordmotor en wil graag het modelnummer weten. Waar kan ik dat vinden?

A: Uw gebruikershandleiding beschrijft waar u het serienummer kunt vinden (serienummer frame) dat is ingeslagen op een metalen plaat.
Klik hier voor de gebruikershandleidingen.

Vraag: Waar kan ik originele onderdelen bestellen voor mijn buitenboordmotor?

A: Neem contact op met uw lokale Honda Power Products-dealer of uw lokale Honda Outboard Engine-dealer.
Ga naar onze Honda Marine-dealerzoekfunctie.

Vraag: Worden Honda-buitenboordmotoren en schroeven afzonderlijk verkocht?

A: Ja, die worden afzonderlijk verkocht, behalve voor bepaalde modellen buitenboordmotor die met schroef worden geleverd.
U moet de schroef kiezen die het meest geschikt is voor het beoogde gebruik van uw buitenboordmotor en boot. Raadpleeg uw lokale Honda Outboard Engine-dealer voor informatie over het kiezen van de beste schroef.

Vraag: Waar moet ik op letten als ik mijn buitenboordmotor opsla?

A: We raden aan dat u uw buitenboordmotor eerst laat onderhouden bij uw lokale werkplaats voordat u deze opslaat.
Brandstof kan plotseling verslechteren. Tap de brandstof af van uw buitenboordmotor als deze gedurende minimaal 30 dagen niet wordt gebruikt. Het gebruik van oude brandstof kan motorstoringen veroorzaken.
Als u uw buitenboordmotor op zijn zij moet leggen om deze op te slaan, zorg er dan voor dat u eerst de motorolie aftapt.
Raadpleeg het hoofdstuk OPSLAG van uw gebruikershandleiding voor meer informatie.

Vraag: Wanneer Honda-buitenboordmotoren af fabriek worden geleverd, bevatten ze dan motorolie?

A: Nee, ze bevatten geen motorolie. Schaf motorolie afzonderlijk aan wanneer u uw Honda-buitenboordmotor koopt en vul uw motor met olie voor u deze start. U kunt ook uw lokale Honda-dealer vragen om assistentie.

Vraag: Wanneer Honda-buitenboordmotoren af fabriek worden geleverd, bevatten ze dan transmissieolie?

A: Ja, ze bevatten transmissieolie.

×
Om u betere content te kunnen bieden, vragen we u om mee te doen aan een onderzoek.
Nee, liever niet.