HRM2500

V: Kan ik de Miimo reinigen met een hogedrukreiniger?

A: Nee, door reiniging met een hogedrukreiniger kan schade ontstaan aan uw product. Reinigingsmiddelen en waxproducten zijn ook niet toegestaan. Alleen de HRM4000 en HRM3000 kunnen met een waterslang op lage druk worden gereinigd. Reinig andere modellen nooit met water. Gebruik een niet-metalen borstel of een doek. Zie uw Gebruikershandleiding voor meer informatie.

V: Hoe kan ik reserveonderdelen of accessoires kopen voor mijn Miimo?

A: Neem contact op met uw dealer voor de aankoop van originele Honda-reserveonderdelen of -accessoires.

V: Hoe houd ik mijn Miimo in optimale toestand?

A: Volg de aanbevelingen in de Gebruikershandleiding en neem minstens één keer per jaar (voor de winter) contact op met uw dealer. Uw dealer kan controleren of alle systemen correct werken, zodat u uw maaier in het komende seizoen weer veilig kunt gebruiken.

V: Kan de Miimo tijdens de winter buiten blijven?

A: We raden aan om de Miimo en het laadstation tijdens de winterperiode op een droge en vorstvrije plaats op te bergen.

V: Hoe vaak moet ik de messen vervangen?

A: De gebruikelijke levensduur van de messen is 160 bedrijfsuren (2 weken tot 2 maanden). Omdat de levensduur afhangt van de toestand van het gras, kan het nodig zijn om de messen eerder te vervangen, vooral in het voorjaar.
Als er witte grasvezels in uw gazon verschijnen, is het tijd om de messen te vervangen.
Voorbeeld: als de maaier elke dag 11,4 uur in bedrijf is, is de levensduur van de messen gemiddeld 2 weken.
Als de maaier elke dag 2,6 uur in bedrijf is, is de levensduur van de messen gemiddeld 2 maanden.

V: Waarom is het belangrijk om mijn Miimo te laten onderhouden door een Honda-dealer?

A: Uw Honda-dealer weet het beste hoe uw product moet worden onderhouden. Dealers zijn opgeleid om aan Honda-producten te werken en hebben specifieke tools waarmee ze uw Miimo kunnen diagnosticeren en in de best mogelijke toestand kunnen houden.

V: Wordt de begrenzingsdraad met de Miimo meegeleverd?

A: Nee, er wordt geen begrenzingsdraad met uw Miimo meegeleverd. U kunt begrenzingsdraad en draadpinnen aanschaffen bij uw dealer.

V: Waarom is ingraven van de draad beter dan plaatsing met draadpinnen?

A: Het plaatsen van de draad met draadpinnen is een goede oplossing voor kleine tuinen en vergemakkelijkt reparaties aan de draad. Het wordt ook aanbevolen als u verwacht uw tuin in de nabije toekomst te gaan veranderen (bijvoorbeeld door bloemenperken toe te voegen of de vorm aan te passen). Na enige tijd groeit het gras over de draad, waardoor u deze meestal niet meer kunt zien.
Daar staat tegenover dat een ingegraven draad beter is beschermd tegen knaagdieren, slecht weer en UV-straling, en dat er geen gevaar is dat iemand over een losse draad struikelt. Er is ook minder risico op schade bij gebruik van een verticuteerder. Een gekwalificeerde installateur van uw dealer gebruikt een speciale machine voor het ingraven van de draad. Voor grote tuinen is dit de efficiëntste methode.

V: Wat moet ik doen als er een probleem is met mijn Miimo?

A: Ga na of er onlangs werkzaamheden aan uw tuin zijn uitgevoerd; dat kan van invloed zijn op het gedrag van uw Miimo (bijv. doorgesneden draad, nieuw obstakel enz.). Als er een melding wordt weergegeven op het scherm, volg dan de instructies om het probleem op te lossen. Als het probleem aanhoudt, raadpleeg dan het hoofdstuk Problemen oplossen in uw Gebruikershandleiding. Neem als het probleem niet kan worden opgelost contact op met uw dealer.

V: Ik ben mijn pincode kwijt, wat moet ik doen?

A: Neem contact op met uw dealer.

V: Ik ben de Gebruikershandleiding kwijt, waar vind ik een vervangend exemplaar?

A: De Gebruikershandleiding is in pdf-indeling te vinden op de pagina Gebruikershandleiding van deze website. De handleiding is ook te vinden op de commerciële Honda-website voor uw land. Neem voor een papieren exemplaar contact op met uw dealer.

V: Kan ik een gebroken begrenzingsdraad zelf repareren?

A: Dat is mogelijk, maar voor een duurzame reparatie raden we u aan uw dealer in te schakelen.

V: Waar vind ik de garantievoorwaarden van Honda?

A: Uw dealer kan u de garantievoorwaarden met betrekking tot uw product verstrekken.

V: Er klinken 3 piepsignalen als ik de schermafdekking sluit, waarom is dat?

A: Voordat u de schermafdekking sluit, moet u op Enter drukken. Als u dat niet doet, start de Miimo niet en geeft deze elke 60 seconden de piepsignalen weer.

V: Hoe wis ik de melding "Obstakeldetectie"?

A: Open de schermafdekking. Houd met één hand het scherm tegen en beweeg dan de hoofdafdekking van de Miimo zo ver mogelijk naar achteren en naar voren om de obstakelsensoren te activeren.

V: Wat gebeurt er bij een netstroomstoring?

A: Als de Miimo in bedrijf is: de maaier stopt onmiddellijk en draait 3 keer met 60° op zijn plaats. Daarna wacht de maaier tot de netvoeding terug is.
Als de Miimo zich in het laadstation bevindt: de maaier blijft in het station totdat de netvoeding terug is.
In beide gevallen geldt dat als de netvoeding niet binnen 30 minuten is hersteld, de Miimo zichzelf automatisch uitschakelt. In dat geval moet de maaier handmatig opnieuw worden gestart.

V: Begint kanten maaien volgens de instelling van timer 1 of daaraan voorafgaand?

A: Als u timer 1 instelt op 08:00 uur op maandag en voor maandag ook kanten maaien activeert, verlaat de Miimo het laadstation om 08:00 en begint met kanten maaien.

×
Om u betere content te kunnen bieden, vragen we u om mee te doen aan een onderzoek.
Nee, liever niet.