HRM3000

F: Kan jag tvätta Miimo med högtryckstvätt?

A: Nej, produkten kan skadas om du tvättar Miimo med högtryckstvätt. Rengöringsmedel, vaxer och skrapor får inte heller användas. HRM3000 bör tvättas med en slang på lågt tryck och en borste som inte är av metall.

F: Hur skaffar jag reservdelar och tillbehör till min Miimo?

A: Kontakta en återförsäljare när du vill köpa Honda-originalreservdelar eller tillbehör.

F: Hur håller jag Miimo i bästa skick?

A: Följ instruktionerna i bruksanvisningen och kontakta återförsäljaren minst en gång om året före vintern. Återförsäljaren kontrollerar att alla system fungerar som de ska och att det är säkert att börja använda gräsklipparen nästa säsong.

F: Kan Miimo stanna kvar utomhus under vintern?

A: Vi rekommenderar att Miimo och dockningsstationen förvaras på en torr och frostfri plats under vintersäsongen.

F: Hur ofta bör jag byta blad?

A: Bladens livslängden är i vanliga fall 160 timmar (2 veckor till 2 månader). Eftersom livslängden beror på gräset, kanske de måste bytas tidigare än vanligt, särskilt under vårsäsongen.
Om gräsmattan visar tecken på vita fibrer, är det dags att byta blad.
Exempel: om gräsklipparen arbetar i 11,4 timmar per dag varje dag, är bladens livslängd i genomsnitt 2 veckor.
Om gräsklipparen arbetar i 2,6 timmar per dag varje dag är bladens livslängd i genomsnitt 2 månader.

F: Varför är det viktigt att Miimo underhålls av en Honda-verkstad?

A: En Honda-verkstad vet hur produkten sköts på bästa sätt. Återförsäljare är utbildade på Honda-produkter och har specialverktyg för att diagnostisera och hålla Miimo i bästa skick.

F: Levereras avgränsningskablar med Miimo?

A: Avgränsningskabel levereras inte med HRM3000. Olika längder av kabel krävs för olika trädgårdar. Du kan köpa nödvändig mängd avgränsningskabel och kabelhållare hos din återförsäljare.

F: Varför är det bättre att gräva ned kabeln än att montera den med hållare?

A: Att dra kabeln med hållare är en bra lösning för små trädgårdar och det gör det lättare att reparera kabeln. Det rekommenderas också om du avser att designa om trädgården inom en snar framtid (t.ex. lägga till blomsterrabatter eller ändra deras form). Efter ett tag kommer gräset att växa över kabeln och du kommer inte att kunna se den i de flesta fall.
Om kabeln är nedgrävd skyddas den bättre mot gnagare, dåligt väder och UV-strålning och det finns inte någon risk att du snubblar på en lös kabel. Det är också mindre risk att kabeln skadas när en mossrivare används. En kvalificerad montör från återförsäljaren använder en särskild maskin för att gräva ned kabeln vilket är det mest effektiva sättet för stora trädgårdar.

F: Vad ska jag göra i händelse av problem med Miimo?

A: Kontrollera om något har ändrats i trädgården som kan påverka Miimos beteende (t.ex. skadad kabel, nytt hinder osv.). Om ett meddelande visas på skärmen ska du följa anvisningarna för att lösa problemet. Om problemet kvarstår, se avsnittet Felsökning i bruksanvisningen. Om problemet inte kan lösas ska du kontakta återförsäljaren. Mii-skärmen har ett alternativ för att skicka en felrapport till återförsäljaren (se Mii-skärmens bruksanvisning för mer information). Felrapporten innehåller Miimos inställningar och driftshistoriken som hjälper återförsäljaren att göra en första diagnos.

F: Jag har förlorat min PIN-kod, vad ska jag göra?

A: Kontakta återförsäljaren. Om du skickar en felrapport från Mii-skärmen bör återförsäljaren kunna se PIN-koden på sin dator.

F: Jag har tappat bort bruksanvisningen, var hittar jag en ny?

A: Bruksanvisningen finns i PDF-format på webbsidan med bruksanvisningar. Den finns också på Hondas kommersiella webbplats för ditt land. Om du behöver en papperskopia bör du kontakta återförsäljaren.

F: Kan jag reparera en trasig avgränsningskabel själv?

A: Det går, men vi rekommenderar att du kontaktar en återförsäljare för att få en hållbar reparation.

F: Var hittar jag Hondas garantivillkor?

A: Din återförsäljare kan tillhandahålla garantivillkor för produkten.

F: Laddaren är varm, är det normalt?

A: Ja, laddaren kan bli varm när den används. Direkt exponering för solljus kan öka detta fenomen och rekommenderas inte. Kontrollera att du följt installationsanvisningarna i bruksanvisningen.

F: Jag hör 3 pip när jag stänger skärmhöljet, varför?

A: Du måste trycka på Enter innan du stänger skärmhöljet. Annars kommer Miimo inte att starta och pipen hörs var 60:e sekund.

F: Hur tar jag bort meddelandet Obstruction Detection (Hinder upptäckt)?

A: Öppna skärmhöljet, håll i skärmen med ena handen, flytta huvudhöljet på Miimo bakåt och framåt så långt det går för att aktivera blockeringssensorerna.

×
För att tillhandahålla bättre innehåll skulle vi uppskatta att du deltar i en undersökning.
Nej tack.