HRM1000

F: Kan jag tvätta Miimo med högtryckstvätt?

S: Nej, att tvätta Miimo med högtryckstvätt kan skada din produkt. Tvättmedel eller vax är inte heller tillåtet. Endast HRM4000 och HRM3000 kan tvättas med lågtrycksslang. Använd aldrig vatten för att tvätta andra modeller. Använd en icke-metallisk borste eller en trasa. Se Användarmanualen för mer information.

F: Hur skaffar jag reservdelar eller tillbehör till min Miimo?

S: Kontakta din återförsäljare för att köpa Hondas originalreservdelar eller tillbehör.

F: Hur håller jag min Miimo i bästa skick?

S: Följ rekommendationerna i din Användarmanual och kontakta din återförsäljare minst en gång om året före vintern. Din återförsäljare kommer att kontrollera att alla system fungerar korrekt och att din gräsklippare är säker att klippa med den kommande säsongen.

F: Kan Miimo förvaras utomhus under vintern?

S: Det rekommenderas att du förvarar Miimo och dess dockningsstation på en torr och frostfri plats under vintersäsongen.

F: Hur ofta ska jag byta blad?

S: Bladen har normalt en livslängd på 160 timmar (två veckor till två månader). Eftersom livslängden beror på gräsets skick kan det bli nödvändigt att byta tidigare än vanligt, särskilt under vårsäsongen.
Om din gräsmatta börjar visa tecken på vita fibrer är det dags att byta blad.
Exempel: om gräsklipparen arbetar 11,4 timmar per dag är bladens livslängd i genomsnitt två veckor.
Om gräsklipparen arbetar 2,6 timmar per dag är bladens livslängd i genomsnitt två månader.

F: Varför är det viktigt att få min Miimo underhållen av Hondas serviceverkstad?

S: Hondas serviceverkstad vet bäst hur man sköter om din produkt. Återförsäljare är utbildade på Hondas produkter och har specifika verktyg för att diagnostisera och hålla Miimo i bästa skick.

F: Levereras avgränsningstråd med Miimo?

S: Nej, avgränsningstråd levereras inte tillsammans med din Miimo. Du kan köpa avgränsningstråd och trådpinnar hos din återförsäljare.

F: Varför är det bättre att gräva ner tråden än att installera med pinnar?

S: I princip fungerar det bra att lägga tråden med pinnar i små trädgårdar och det gör trådreparationerna enklare. Det rekommenderas också om du tänker göra om din trädgård inom en snar framtid (t.ex. lägga till rabatter eller ändra form). Så småningom kommer gräset att växa över tråden och du kommer inte att kunna se den i de flesta fall.
När tråden i stället är nedgrävd är den bättre skyddad mot gnagare, dåligt väder och UV, och det finns ingen risk att du snubblar på en lös tråd. Det är också mindre risk att tråden skadas vid användning av mossavskiljare. En kvalificerad installatör från din återförsäljare kommer att använda en speciell maskin för att gräva ner tråden, vilket är det mest effektiva sättet vid stora trädgårdar.

F: Vad ska jag göra om jag får problem med Miimo?

S: Tänk efter om något slags hantverk har utförts i din trädgård, då det kan påverka Miimos beteende (t.ex. skuren kabel, nytt hinder osv...). Om ett meddelande visas på skärmen följer du instruktionerna för att lösa problemet. Om problemet kvarstår, se avsnittet Felsökning i din Användarmanual. Om problemet inte kan lösas bör du ringa din återförsäljare.

F: Jag har tappat bort min PIN-kod, vad ska jag göra?

S: Kontakta din återförsäljare.

F: Jag har tappat bort Användarmanualen, var hittar jag den?

S: Användarmanualen finns i PDF-format på den här webbsidan Användarmanual. Den finns också tillgänglig på Hondas kommersiella webbplats för ditt land. Om du behöver en papperskopia bör du kontakta din återförsäljare.

F: Kan jag reparera en trasig avgränsningstråd själv?

S: Det är möjligt, men för att säkerställa att reparationen håller rekommenderar vi att du frågar din återförsäljare.

F: Var hittar jag Hondas garantivillkor?

S: Din återförsäljare kan ge dig garantivillkoren för din produkt.

F: Jag hörde 3 pip när jag stängde displaykåpan, varför?

S: Innan du stänger displaykåpan måste du trycka på knappen Enter. Om du inte gör det kommer Miimo inte att starta, den kommer att fortsätta att avge dessa pip var 60:e sekund.

F: Hur rensar jag meddelandet "Hinder upptäckt"?

S: Öppna displaykåpan, håll displayen med en hand, flytta huvudkåpan till Miimo bakåt och framåt så långt som möjligt för att aktivera hindersensorerna.

F: Vad händer vid brist på nätström?

S: Om Miimo arbetar: den kommer att stängas av omedelbart, vänder sig själv 60° tre gånger, sedan stannar den och väntar på att nätströmmen ska komma tillbaka.
Om Miimo är i laddningsstationen: den kommer att stanna i stationen tills nätströmmen är tillbaka.
I båda fallen kommer Miimo att stängas AV automatiskt om nätströmmen inte återställs inom 30 minuter. Manuell omstart kommer att krävas.

F: Startar kantklippningen före timer 1 eller väntar den på timern?

S: Om du ställer in Timer 1 från 08.00 på måndag och även aktiverar kantklippning på måndag, lämnar Miimo stationen klockan 08.00 och börjar med kantklippning.

×
För att tillhandahålla bättre innehåll skulle vi uppskatta att du deltar i en undersökning.
Nej tack.